Blog

21.12.2013 22:50

Po dlouhé době jsem si našel konečně zase trochu času, aby jsem něco vytvořil. Bohužel/Bohudík to už nechám na každém z Vás, ale prázdniny jsou již nenávratně za námi.

Část letosních práznin jsem strávil na rodiné dovolene na Korfu (pro ty co by nevěděli ). Konkrétně v městečku Sidari.
Sidari je poměrně známé turistické letovisko, nejvíc zde ovšem najdete angličanů, němců, poláků. Čechů je zde minimum, tudíž je docela dobré ovládat aspoň angličtinu.

Nyní něco málo k výletům.
Doporučuji si s sebou vzít řidičák, protože výlety od cestovek jsou předražené a linkovým autobusem se to ve více než 2 lidech také nevyplatí. Silnice jsou sice místy užší, ale při troše opatrnosti, umu a trpělivosti, jak už je v Řecku zvykem,se dá bez problému dojet kam potřebujete, taktéž to je nejpohodlnější a nejlevnější způsob jak poznat víc než jen letovisko kde jste ubytovaní. Půjčovné je zhruba od 25 euro (Fiat Punto,...), záleží samozřejmě jaké chete auto. Pokud si netroufnete na auto a skůtr nechcete tak se nabízí využít ještě místní linkové autobusy (zdepo ostrově jezdí zelené, ale po Kerkyře( hl. město ostrova) jezdí modré. Jestliže jedete autobusem z 1. zastávky na trase tak se nemusíte bát, že by jste si nesedli, z dalších zastávek je to už ovšem bez záruky, obzvlástě u prvních raních spojů a posledních, ty bývají přeplněné a není vyjímkou že budete muset klidně celou cestu stát. Jízdenky se prodávají přímo v autobuse a jsou jednosměrné.
Modré autobusy jezdí po Kerkyře a jejím nejbližším okolí, hlavní stanici mají na náměstí Ioanni Theotoki (zde), lístky se dají zakoupit na náměstí,nebo v automatech. Ve stánku, kde se prodávají lístky, jsou k dostání i informační brožurky a mapa zón. Mimo jíné tímto autobusem se dá dostat i k Achilionu.

 
01.05.2012 22:29

Zdravím vás,:-P
někdy minulý rok na podzim, jsem se jako student kolínského gymnáziam, mohl zůčastnit akce s názvem Route 66 cool edition. Bohužel jsem měl zrovna v době konání, již naplánovaný 4 dení výlet do Orlických hor tak jsem se nemohl zůčastnit.

Ovšem jsem již byl 100% rozhodnut že se příští takovéto akce zůčastním (přeci jenom sem docela blázen, ale nikomu to neříkejte ;-)). Další možnost se naskytla zhruba tak za necelého půl roku. Takže jsem s radostí odevzdal vyplněnou a podepsanou přihlášku a jen jsem doufal, že nebudu nemocný.

Půl roku uteklo nezvykle rychle a už to tu bylo. Den D. Sraz jsme měli ve čtvrt na šest na Kolínském nádraží, odkud jsme jeli vlakem do KH

12.10.2011 19:23

 

Dobrý den,

V pondělí 28. 11. 2011 byly v budově parlamentu České republiky předávány ceny v soutěži "Život kolem nás". Více informací najdete na: www.ddmkolin.cz/.

Fotky z akce naleznete na: https://vojtaledvina-fotky.webnode.cz/products/predavani-cen-parlament-cr-/ .